lørdag den 16. april 2016

Logbogen

I dag lå bladet Logbogen i postkassen - langt om længe. Jeg synes, at det kære danske postvæsen har været ekstra længe om at bringe bladet ud denne gang. Men bedre sent end aldrig.

Til dette nummer har jeg lavet et indlæg om den svenske Amerika-liner "Stockholm", som jeg husker fra slutningen af 50erne. Fra vores vindue på fjerde sal på Skovvejen så vi dette elegante skib ankomme til Aarhus for at sejle igen efter få timer i havn. Det var et tilløbsstykke af de helt store, og dagen efter anløbet var der store billeder i alle byens tre aviser.





Derudover er der som sædvanlig nyt fra Fonden Jakob og søfartsmuseet. En af museets frivillige har lavet en flot model af havnestationen i Aarhus, hvor færgerne "Freia" og "Prinsesse Anne-Marie" ligge i lejerne. Den er der et par billeder af i bladet.

Der er lidt om udstillinger i Grenaa og Sletterhage Fyr, en beretning om søforklaringer og søprotester i gammel og ny tid, et besøg på søfartsmuseet i Oslo, omtale af en ny bog om Aarhus havn, billeder fra en isvinter og så har Per denne gang leveret et indlæg om den tidligere Storebæltsfærge "Dronning Ingrid", som nu har fået en ny tilværelse som hospitalsskib ved Afrika.

28 sider er det blevet til, og så har jeg endda måttet skubbe et indlæg til næste nummer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar