mandag den 27. maj 2019

Gamle Færø-fiskeskibe i havnen

I formiddags anløb syv gamle færøske fiskeskibe honnørkajen i Aarhus. Besøget er et led i markeringen af det færøske flags 100 års fødselsdag i år. Per og jeg havde valgt at se nærmere på skibene, da de ankom kort efter klokken 10.

De syv skibe har været i Odense, inden de kom hertil. De sejler videre i morgen aften til Helsingør, derfra videre til København for så at slutte i Ebeltoft den 6. juni. Her bliver de til den 9. juni, hvor de sætter kursen hjem.

Det var et flot syn at se de gamle skibe komme i havn.




Det første skib havde ikke været fortøjet i mange minutter, før en del af besætningen brød ud i sang og underholdt med "Oh My Darling Clementine" - på færøsk, forstås. Eller rettere forstås ikke, for den er godt nok en underlig sprog.



Det tog en halv times tid for alle skibene at komme til kaj. På vej i havn blev de ledsaget af flere af de lokale skibe fra Træskibshavnen.




Et af skibene, "Thorshavn" fra 1940, bar et dansk splitflag i formasten. Flaget i formasten er altid flaget fra det land, man gæster. Kokken på et af skibene fortalte os, at retten til splitflaget stammer fra skibets tid som båd for den lokale amtmand. Skibet er nu i privat eje, men flaget tilhører skibet, som altså fortsat har ret til at bruge det.



Kokken fortalte også, at turen fra Færøerne til Danmark havde været ret hård. Og så viste vi ham vej til et større supermarked i midtbyen, hvor han kunne proviantere. 

Da alle skibe var ved kaj, fulgtes vi til Dokk1, hvor vi begge brevstemte til det kommende folketingsvalg. Per gik tilbage til skibene for at overvære byrådsmedlem Hans Skou foretage byens officielle velkomst. 



Jeg tog med letbanen til banegården og derfra 1Aeren hjem til frokost.

Alle mine billeder kan ses i dette Flickr-album

Ingen kommentarer:

Send en kommentar