mandag den 7. oktober 2019

Logbogen

Oktober-nummeret af Logbogen lå i postkassen i dag. Igen et blad på 32 sider.

Jeg har været lidt egoistisk og valgt et af mine egne motiver fra The Tall Ships Races som forsidebillede - den søde pige, som stod vagt ved landgangen ved skoleskibet "Georg Stage".




Et stort indlæg er Flemming Steens historie om det danske fragtskib "Bretagne". Flemming fik inspirationen, da søfartsmuseet kom i besiddelse af et billede fra 1957 af "Bretagne", som ledsages af Århus Havns slæbebåd "Bulbider". Senere fik museet fat i en smuk model af skibet, og så startede Flemming jagten på skibets historie. Det er der kommet en flot historie på fem sider ud af.



Et andet spændende indlæg fra et medlem er historien om statslods Anker Petersens tid som krigssejler og "Cap Horner" - det vil sige, at han har rundet Cap Horn med et rigtigt sejlskib.



Med førnævnte Flemmings hjælp lykkedes det at skaffe to billeder af Anker Petersen - eller Lods Petersen, som han altid blev kaldt - og fotografen gav mig lov at bruge dem uden betaling, blot vil han gerne have et eksemplar af bladet. Det får han naturligvis.

Så bringer vi verdensnyheden om, at engelske Cunard Line nu har planlagt, at et af rederiets krydstogtskibe skal anløbe Aarhus. Det sker den 1. juli 2021 med "Queen Victoria".

Der er omtale af hele tre nye eller kommende bogudgivelser.



Og så er der selvfølgelig nyt fra søfartsmuseet og "Jakob", der er indkaldelse til den kommende generalforsamling, der er billeder fra The Tall Ships Races, der er næstsidste afsnit om Kaares tid i DFDS, der er foromtale af et stort sejlskibsstævne i Aarhus i 2022, der er omtale af det nye web-kamera på Sletterhage Fyr, der er links til flere spændende web-sider og der er et par små opfølgninger til indlæg fra forrige nummer. Og der er stadig materiale på lager til næste nummer, som kommer i januar.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar