mandag den 2. december 2019

Oven over alting ...

- stråler Moder Sol. Men det er også titlen på en ny bog om luftfotografen Sylvest Jensen, som er manden bag rigtig mange af de 1.500.000 luftfotos, der nu ligger tilgængelige på Det Kongelige Biblioteks hjemmeside.

Postbuddet havde den med i dag. Han - postbuddet - kørte med rød nissehue. Den passede rigtig fint sammen med hans flotte blå uniformsjakke (ironi kan forekomme).

Viggo Sylvest Jensen var 60 år forud for Google Maps, da han gennemfotograferede Danmark fra luften. Han nåede at tage langt over en million billeder fra luften. Det startede i 1935, hvor han købte et åbent fly og hyggede sig med at flyve ture over Nordsjælland. Han så muligheden for luftfotografering af landsbyer, landbrug og senere også større byer og virksomheder. Han etablerede også verdens største luftcirkus, forskellige flyruter og meget andet. Han omkom ved en trafikulykke i 1959.


Jeg havde håbet på lidt flere billeder fra Århus og Østjylland, men bortset fra det, ser det ud til at være en spændende bog, som jeg glæder mig til at se nærmere på.





Et af billederne viser Kirstinesminde Flyveplads - på det areal ligger der i dag et kæmpesygehus.

Et gammelt ord siger: "Stol aldrig på et menneske, der ingen bøger har". Mig kan I trygt stole på!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar