tirsdag den 16. august 2016

Formanden fylder femoghalvfjerds

Formanden for søfartsmuseet, Karl Nøhr, fylder 75 år på fredag. I den anledning havde han inviteret de frivillige med tilknytning til museet  til "Festligt samvær i Godt Selskab" på Restaurant Europa i Havnegade. Menuen bestod af en sildemad med en meget stor sild, karrysalat og rå løg samt stegt flæsk med persillesovs, kartofler og rødbeder. Hovedretten ad libitum. Det hele hjulpet godt på vej af rigelige mængder kold fadøl og Linjeakvavit.

Festligt samvær blev det straks - det er altid en fordel, når alle på forhånd kender alle, så snakken gik hurtigt lystigt. Indimellem blev der tid til et par sømandssange og også et par taler.


Der stod flasker på gavebordet, men specielt to gaver vakte begejstring: fra næstformanden en flaske rom, hvor flasken havde form som et sejlskib. Karl er ivrig lystsejler, når tiden tillader det. Det gør den dog sjældent, og som det fremgik af talen, har han i år - i modsætning til sidste år - fået mast på båden. Ud at sejle? Måske til næste år...



En anden gave var fra "Indianer-Stig" - en lille kop, hentet op fra vraget af S/S "Volturnus", som sank i 1919 og ligger på 42 meter vand på positionen 57° 41' 8" N, 10° 53' 1" E.



Selvfølgelig var der også masser af historier, og det var ikke nødvendigvis handelsflåden, de handlede om allesammen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar