søndag den 14. oktober 2018

Den Gamle By

Loke er på ferie et par dage, og vi benyttede det flotte efterårsvej til en tur i Den Gamle By. Det blev et hit.

Vi lagde ud med en tur i en kapervogn, hvor vi så en del af byen. Ved ønskebrønden gjorde hesten et holdt, den var blevet tørstig.





Selvom det var lidt tidligt, valgte vi at frekventere konditoriet og få en kop kakao. Bedsterne fik en flødekage, Loke valgte en pose småkager.



Næste besøg var 1974-lejlighederne i Taarnborg, hvor Loke skulle prøve at ringe til naboen. Susanne fortalte ham, at han skulle løfte røret, inden han drejede  nummeret, men det blev kun kommenteret med "Hvaffor et rør?" Han fandt det.



Der var mulighed for at se sig i spejlet iført datidens tøj, det vakte stor morskab.


Senere besøgte vi blandt andet Rahbeks købmandsbutik og butikken med brugte blade, hvor Loke var meget imponeret over, at der var blade med nøgne damer.


Susanne fravalgte udstillingen "Aarhus fortæller", men Loke og jeg brugte nogen tid derinde. Vi så det meste af filmen, Loke svarede med vilje forkert på spørgsmålene om vikingetiden, så han kunne more sig over den vrede skolelærer.



Damplokomotivet var selvfølgelig imponerende, men det var også spændende at køre fodgængeren, rytteren og det gamle damplokomotiv frem ved hjælp af et håndhjul.

Mens Loke stod der, kom der et ordentligt hvæs fra lokomotivet, så det var tæt på at han hoppede op på etagen ovenover.





Men det største hit var vist Jacob Haugaards kursus i at tale århusiansk. Det måtte vi høre mere end én gang, og nu kan Loke helt perfekt sige "Kom så de hviiie" og "For Helvøje Lårdedommer".


Vi blev enige om, at han godt må sige det, når han spiller sit Fifa-spil, men ikke når han spiller kamp i Hammel GF.

Loke var den, der først meldte sig træt, men vi gamle var nu også ved at være brugte, så vi gik til bussen. Så må veteranbilerne og legetøjsmuseet vente til en anden gang, for det må der gerne blive, siger Loke.

Se alle dagens billeder i dette Flickr-album

Ingen kommentarer:

Send en kommentar