onsdag den 1. juli 2015

Den Gamle By

Sommeren er kommet, og vi havde besluttet at bruge Susannes fridag på en tur i Den Gamle By. Vi spiste tidlig frokost og var fremme lidt efter klokken 12.

Vi gik først lidt rundt i byen, blandt andet på torvet, hvor vi hilste på nogle af de indfødte.


Derefter valgte vi at se møntmestergården, som vi har hørt og læst meget om. Måske derfor syntes vi ikke, at den helt levede op til vore forventninger. Men flot er den, og der er en god udsigt til torvet derfra.




Vi var et smut i Rahbeks Supermarked, hvor priserne var til at betale. Men man måtte ikke røre ved varerne, så desværre kunne vi ikke købe noget med hjem.


Næste stop var conditoriet, hvor vi nød et par flødekager og en kop kaffe, begge dele var - som servitricen havde lovet - ganske lækre. Det var servitricerne såmænd også.

Vi fortsatte langs havnen, hvor nogle piger sad og øvede sig på at tegne. Så vidt vi kunne se, så slap de vist meget godt fra det.


Sidste stop var de seks nye 1974-lejligheder med masser af sådan-en-havde-vi også-ting. Blandt andet en kaffedåse fra Christgau Kaffe, som var det mærke, som købmand Hedegaard solgte i sin butik i Klintegaarden.


Vi smuttede ud af bagdøren og lagde næste stop i genbrugsbutikken på Vesterbro Torv, hvor Susanne købte en sukkerbøtte som dem jeg købte, da jeg flyttede hjemmefra, netop i 1974. Selvom bøtten har været brugt i over 40 år, var prisen dog steget til 50 kroner.

Så gik vi i Kiwi for at købe aftensmad til i dag og middagsmad til i morgen. Vi var enige om, at det i aften skulle være nemt, så det blev pølser og kartoffelsalat. Men den kartoffelsalat var nu ikke noget at skrive hjem om, så det lader vi være med.

Vi skiltes, jeg tog hjem med varerne, mens Susanne gjorde stop i byen for at bestille en dåbsgave til Hjalte. På vej til bussen købte hun en pose ærter hos en handlende på strøget. Herhjemme nød vi en kold øl og en kold cola på terrassen, mens vi åd ærterne.

Alle dagens billeder i dette Flickr-album

Ingen kommentarer:

Send en kommentar