fredag den 10. juli 2015

Logbogen

Det nye nummer af Logbogen lå i postkassen i dag. Fin service fra trykkeren, som modtog filen til bladet mandag morgen og adresselisten natten mellem mandag og tirsdag (Selskabets kasserer arbejder 24/7) og gik på ferie onsdag morgen. 

Udover de sædvanlige indslag fra "Jakob" og søfartsmuseet er der et indlæg om Århus Flydedoks bygning af færgen "Prins Bertil" i 1960, Per har et indlæg om det polske passagerskib "Batory" samt en opfølgning på forrige nummers omtale af ruteskibet "C. F. Tietgen", der er et par gode billeder af bugserbåden "Hermes" og endelig en artikel om "Det gode skib Martha" fra filmen af samme navn. Her afsløres nogle detaljer, som kommer bag på selv de mest hærdede søfolk.






Det ene billede af "Hermes" fandt jeg i en gruppe på Facebook. Det viser skibet bryde is i eller ved Århus havn i marts 1963, kort tid efter, at det var afleveret efter en gennemgribende ombygning hos Århus Flydedok. Damen, som tog billedet i 1963, har selvfølgelig givet lov til, at jeg viser det i bladet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar