søndag den 30. september 2018

Den sidste brand er slukket

I morgen tidlig klokken otte går Falck-Gårdens brandhold hjem efter endt døgnvagt. Det har redderne gjort mange gange, faktisk i 91 år (dog ikke de samme...). Det har været 91 år, som indimellem har været lidt turbulente og udsat for lokalpolitikernes luner. Men i morgen tidlig er det sidste gang, da Aarhus Kommune (Østjyllands Brandvæsen) fra 1. oktober overtager brandslukningen i hele Aarhus Kommune.

Begivenheden - hvis man kan bruge den betegnelse - blev markeret i dag ved en frokost i brandgaragen for redderne og indbudte gæster.

Flere af redderne tog billeder, men jeg har valgt kun at "låne" et enkelt billede, som illustrerer den følelse det må være at afslutte et sådant kapitel.


(Foto: Hans Henrik Nielsen)

Det er Kaj "Sommerhår", som for fotografens skyld viser sine følelser. Men jeg er helt overbevist om, at der i morgen tidlig klokken otte vil blive fældet tårer og givet krammere, når sidste hold lukker og slukker.

Heldigvis er samtlige reddere på brandholdene tilbudt ansættelse hos Østjyllands Brandvæsen, så ingen går arbejdsløse ud af situationen. Men trist er det sgu!

1 kommentar:

  1. Forstår godt at det er en trist dag. formentlig de radikale der har været tungen på vægtskålen. Kuk det parti.

    SvarSlet