torsdag den 29. maj 2014

En drøm er gået i opfyldelse

Den 14. september sidste år skrev jeg her på bloggen historien om Ngoc, der som 13-årig sammen med sin mor og tre søskende blev reddet af A. P. Møllers containerskib "Arnold Mærsk". Da Ngoc gik ombord på "Arnold Mærsk", besluttede han med sig selv, at han en dag ville være kaptajn på sådan et skib. Beretningen sluttede med, at Ngoc sejlede som styrmand i Mærsk-flåden, er gift og har to teenagebørn.

Historien blev dengang bragt på Maersk Lines Facebook-profil, og der har man nu fulgt op og fortæller, at Ngoc i februar avancerede til kaptajn og nu i en alder af 47 er fører af containerskibet "Thomas Mærsk" (1.600 TEU), der sejler som feederskib, blandt andet for de store Tripple-E skibe.



"Thomas Mærsk" sejler i en seks ugers schedule mellem spanske havne og Namibia. Ngocs første tur som kaptajn var fra Tangier til Algeciras, en kort tur på sølle 30 sømil, men i et af verdens mest trafikerede farvande.


"Thomas Mærsk" er et af de ældste containerskibe i Maersk-flåden, men fornylig renoveret og moderniseret på et værft i Tyrkiet. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar