søndag den 10. juli 2016

De gamle mænd og havet, Tørfisk og tørfisk

I aften så jeg udsendelsen "De gamle mænd og havet" på TV2 Østjylland. En af de gamle mænd er reporteren Preben Heide, som for mange år siden stod for "Landet rundt".





I denne udsendelse fulgte man Preben på skibet "Lappedykkeren" i den vestlige ende af Limfjorden, hvor holdet havde fået lov at besøge brovagten på Oddesundbroen. Den vagthavende forklarede, hvordan han forsøger at tilgodese både skibe, personbiler, busser og "æ futtog".


Senere i udsendelsen var man med om bord på kutteren "Tornak", hvor entertaineren Bent Bro fra gruppen Tørfisk viste, hvordan man pelser og spiser en tørfisk. Bent fortalte, at myndighederne har forbudt fiskehandlerne i Thyborøn og Lemvig at sælge tørfisk som menneskeføde, da de - tørfiskene - har hængt ude i Guds fri natur i cirka to uger og måske kan være ramt af en mågelort. Men de må gerne sælge fiskene som hundefoder. Det gør de så. Og der står ingen steder, at mennesker ikke må spise hundefoder. Så det går de så.




Bent Bro og hans søn Anders mødte vi sidste år, da vi var til Sankt Hans gudstjeneste i Kolt Kirke og efterfølgende underholdning og hygge i sognegården.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar