torsdag den 7. juli 2016

Emil blev imponeret

Allerede i går aftalte vi, at Emil og jeg i dag ville tage på havnen for at se krydstogtskibet "Costa Favolosa", som denne sommer gæster Aarhus hver torsdag. Efter morgenkaffen fulgte vi på marinetraffic.com hvordan skibet nærmede sig havnen og blev hjulpet ind af slæbebåden "Aros".



Formiddagen blev dog brugt på en tur i Super Brugsen efter mælk rugbrød samt torsdagsslik til Emil. Når han selv var med, kunne han vælge, hvad han bedst kan lide.

Efter frokost tog Emil og jeg bussen til Aarhus. Da vi kom om bord i bussen, kaldte chaufføren Emil op til sig, og hun gav ham en en lille pose med vingummibamser. Flot service.

Da vi nærmede os havneområdet, så vi straks "Costa Favolosa" rage op over kraner og bygninger. Emil var virkelig imponeret: "Du har sagt, at det er et stort skib, men jeg havde ikke forestillet mig, at det var SÅ stort. Det er bare megahøjt, især med den gule flaske på toppen".


Første besøg gjaldt dog kongeskibet "Dannebrog", hvor Emil også var imponeret over, at vagten stod med en sabel.



Så gik turen til 10-meter-kajen, hvor "Costa Favolosa" lå. Og skibet er ganske rigtigt imponerende. 




Vi gik videre og så slæbebådene og fik en lille snak med et af besætningsmedlemmerne fra "Hermes". Vi så også sandpumperen "Botnia", og Emil lurede lidt på, at der kom vand ud fra skibet.


Til sidst bar vore trætte ben os til rutebilstationen, hvor vi nød en is i cafeen. Derefter til Banegaardspladsen og med bussen hjem, hvor Emil efter eget udsagn havde behov for en kold cola, så det fik han selvfølgelig.

På hele turen blev der spurgt meget til skibene og havnen, og der blev forklaret lige så meget.


Emils aftensmad - en rød pølse og en burgerbolle - er overstået. Nu nydes torsdagsslikket, mens han ser en film med sin navnebror fra Lønneberg.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar