tirsdag den 24. december 2013

Juleaften

Jeanette, Morten og Loke havde inviteret til at holde juleaften i Lyngby. Vi kørte med Grethe, som var her allerede til frokost. Ved 15-tiden var vi i Lyngby til kaffe, småkager og julesnolder. Også Jeanettes mor Jette samt lillebror René var inviteret.

Tiden inden aftensmad gik med kaffe, et glas rødvin og med at lege med Loke, som ikke var så utålmodig, som man kunne have frygtet, og ved 1730-tiden blev der budt til et smukt dækket bord. Morten har altid forlangt både andesteg, flæskesteg og medisterpølse juleaften. Hvis ikke man får det, så bliver det ikke jul. Sådan noget forpligter, så han havde været i køkkenet både i går og i dag og lavet andesteg, flæskesteg og medisterpølse. Og det var han sluppet rigtig godt fra.

 


Da alle var mætte - godt mætte - blev juletræet placeret midt på gulvet, og Loke påtog sig villigt tjansen med at lægge pakker under træet. Og der var mange, rigtig mange. De fleste viste sig da også at være til ham. Sådan må det jo være.



Midt i uddeling og udpakning af julegaver fik vi fornemt besøg. Selve julemanden dukkede pludselig op med en gave til Loke. De fik en kort, men hyggelig snak, inden julemanden måtte haste videre til alle de andre børn, som skulle have julegaver. Han er en travl mand, ham.


Selv fik vi en flot sten, som Loke har malet, et billede af Loke samt et billede af Thea, Emil og Marius. Jeg fik et skærebræt, en gammeldags persillehakker samt bogen "Vores indiske køkken", skrevet af Divya  Das og Manu Sareen. Så nu skal vi til at prøve noget indisk, det kan godt blive spændende.

Da alle gaver var delt ud, var der kaffe, ris a la mande og - til de kræsne - hjemmebagt franskbrød med ost.

Vi var hjemme ved 2330-tiden. Grethe havde valgt at sove her, inden hun i morgen skal videre til julefrokost hos Britta og Niels i Grønbjerg.

Alle billederne fra aftenen kan ses på dette Flickr-sæt

Ingen kommentarer:

Send en kommentar