lørdag den 21. maj 2016

Tur til Samsø

Aarhus Søhistoriske Selskab havde arrangeret en tur til Samsø med både færgebesøg og sightseeing på øen. Vi mødtes i Viby klokken 0815 og kørte med en gammel bus - nogle påstod, at det var dens sidste tur - til Hou, hvor vi tog med "Prinsesse Isabella" til Sælvig.




På turen blev halvdelen af de cirka 40 deltagere vist rundt på færgen og så maskinrum og styrehus. Den anden halvdel fik lov at passe sig selv.

Sikkert i land på Samsø kørte vi til Kanhave kanalen, hvor vi gjorde holdt og nød en kop kaffe, et rundstykke og en Gammel Dansk Doktor Nielsen samt så det skelet af et vikingeskib, som er stillet op i kanalen for at give et indtryk af både dens og et vikingeskibs størrelse.


Vi fortsatte rundturen, var blandt gennem Nordby og skulle egentlig have været på Ballebjerg, men chaufføren kørte forkert, så planen blev ændret til et besøg i bakkerne ved Samsøs nordspids Issehoved. Det gjorde nu ikke så meget, her var en flot udsigt og vejret var fint.


Efter mere rundvisning blev kursen sat mod den nye færgehavn syd for Ballen, hvor færgen "Samsø" (tidligere "Kanhave") havde ophold nogle timer. Her nød vi en lækker frokost med en Færgeøl.



Efter frokosten blev vi i to hold vist rundt på færgen. Desværre løb tiden fra os, så mit hold nåede kun at se styrehuset, men det var bestemt også spændende at se og høre om, hvordan et moderne skib navigeres.


Lidt forsinket kørte vi til Sælvig, hvor vi atter kørte om bord på "Prinsesse Isabella". På denne tur var det mit holds tur til rundvisning, som startede i maskinen og sluttede i styrehuset. Det specielle ved "Prinsesse Isabella" er, at hun kan sejle på både gas og dieselolie. Det er første gang, jeg har set et elektronisk søkort i anvendelse. Ganske imponerende, skibet finder stort set selv vej fra havn A til havn B.





Man kan ikke være gæst på Samsø den 21. maj uden at købe nye kartofler med hjem, så der blev tid til et kort ophold ved Gårdbutikken Langemarksgaard. Jeg købte to poser kartofler med hjem, men desværre var der ikke asparges at få.

Vi var planmæssigt hjemme på Viby Torv klokken 1740. Efter min mening er denne tur en af de absolut bedste, som Selskabet har arrangeret i den tid, jeg har været i bestyrelsen.

Se alle mine billeder fra turen i dette Flickr-album

Ingen kommentarer:

Send en kommentar