torsdag den 28. november 2013

En reporter går om bord

Lidt tilfældigt opdagede Susanne i morges, at DR1 genudsender ni udsendelser i serien "En reporter går om bord" med skibskokken German Zamudio og den svenske reporter Anne Lundberg. DR1 har tidligere vist flere serier med de to, og han er simpelthen en herlig gut med lune og et smittende humør.



Det er helt utroligt, hvad han kan fremtrylle af lækker mad. Her er absolut inspiration at hente.

German er  svenskargentiner og bor i Malmö. Egentlig er han gået på pension, men da han havde været hjemme et stykke tid og fået et barnebarn, overmandede længslen efter livet til søs ham. I disse udsendelser påmønstrer han i Brasilien tankskibet "Toccata" (bygget i Trogir, Kroatien i 2004, 46.764 tdw) og skal undervise en filippinsk kok i at lave god husmandskost til svenske besætningsmedlemmer.


Det er sikkert også en god ting - selv har jeg hørt de mest grusomme historier om udenlandske kokke i danske skibe. Den mest forfærdelige historie var om en kok på et dansk tankskib. Han kogte en flæskesteg! For ikke at ødelægge mine læseres appetit vil jeg undlade yderligere detaljer, blot tilføje, at Føtex i Kalundborg kort efter levede højt på at sælge færdigmad til de stakkels besætningsmedlemmer.

DR1 de kommende otte hverdage klokken 0810.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar