torsdag den 14. november 2013

Generalforsamling

Der var indkaldt til generalforsamling i Aarhus Søhistoriske Selskab. Inden det højtidelige var der - som de tidligere år - spisning i Havnehusets kantine klokken 18; den traditionelle menu - som de tidligere år - med en sildemad efterfulgt af hvid skipperlabskovs. Vi fra bestyrelsen mødte - som de tidligere år - noget før for at stille borde og stole op samt dække bord. Maden var - som de tidligere år - til ug med kryds og slange, og generalforsamlingen forløb - som de tidligere år - i god ro og orden. Det vil sige næsten da. Bestyrelsen foreslog et uændret kontingent, men da regnskabet for det forgangne år viste et beskedent underskud loddede kassereren stemning for en forhøjelse af kontingentet. Det mente generalforsamlingen var en god ide, så den stemte bestyrelsens forslag ned og vedtog en forhøjelse af kontingentet på 25 kroner årligt.

Som gæst havde vi indbudt Ole Kolborg fra Esbjerg. Mens vi spiste, var vi et par stykker som fik en god snak med Ole. Det viste sig, at han har sejlet flere år på både Gedser-Grosenbrode overfarten og på Rødby-Puttgarden. Han har sejlet med både "Kong Frederik IX" og "Danmark" og kendte udmærket min onkel Sven, som han omtalte som et meget behageligt menneske, som var rar at arbejde sammen med.


 
Ole er nu pensioneret, men har tidligere været navigatør hos ØK og DSB. Hans far har været fyrmester på forskellige fyr i Danmark, og Ole havde valgt at fortælle om tiden på Anholt, hvor familien levede uden el og rindende vand, men i høj grad i pagt med naturen på dens betingelser.


Da det hele var slut og Ole kørt til toget, ryddede vi - som de tidligere år - op og stillede borde og stole tilbage på plads.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar