torsdag den 12. september 2013

DOKK1

Aarhus Kommune havde inviteret til orientering om og rundvisning i DOKK1 på havnen. DOKK1 er det, som i projektets begyndelse blev kaldt Multimediehuset og efter en borgerafstemning nu hedder DOKK1.

Arrangementet startede med en orientering om hele projektet - fra det blev vedtaget i byrådet, planlægningen og byggeriet. Der blev vist en del flotte fotos, dels fra web-kameraet og dels - og det var helt sikkert de flotteste - luftfotos fra området. Efter orienteringen blev vi delt i to hold, hvorefter de to piger Ina og Marie viste rundt, fortalte og svarede på spørgsmål.


Det er et imponerende og spændende byggeri. Noget af det mest imponerende er den store parkeringskælder med plads til 1000 biler. Når man ankommer til huset, placerer man sin bil i en af de 20 elevatorer, låser bilen af og forlader den. Herefter aktiverer man elevatoren, som flytter bilen ned i parkeringskælderen, hvor en robot placerer den i en bås. Der er båse i tre etager med plads til to biler i hver bås. Når man vil have sin bil igen, aktiverer man igen en elevator, og robotten finder lynhurtigt bilen og leverer den i elevatoren. Ekspeditionstiden angives til max to minutter.

 

Efter at have set parkeringskælderen - hvor der ikke bliver adgang for mennesker, når den er i brug - blev vi vist rundt på Niveau 1 og 2, hvor der bliver bibliotek og Borgerservice, lokaler til arrangementer samt lokaler til udlejning.



 
Rundt om hele Niveau 1 etableres en platform, hvorfra man hele døgnet kan nyde udsigten over havnen og byen.

 
 
Et imponerende og spændende byggeri. Man kan følge byggeriet på hjemmesiden, hvor der blandt andet er et webkamera - og netop i denne tid går det stærkt med trapper, ramper, skakter osv.

Se byggeriet hjemmeside med webcam her
Se flere af mine billeder her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar