mandag den 13. maj 2013

Maden er færdig, når kokken synes, at den smager godt

Overskriften er citat fra Lone Kühlmanns bog "Brødrene Price" om brødrene Price. Jeg fik den af Britta, da vi forleden var til fødselsdag hos Emil, og jeg blev færdig med at læse den i aften. Og nej, det er ikke en kogebog. Bogen indeholder ganske få opskrifter, men beskriver ellers brødrenes barndom, opvækst, ægteskaber og hvad de har bedrevet. Der omtales blandt andet en omtumlet periode i deres liv, hvor en del familiemedlemmer døde indenfor ganske få år, blandt andre forældrene John og Birgitte Price, som døde med et halvt års mellemrum.

Men der er dog også opskrifter i bogen, og i en omtale af simremad står: "Når den store sorte gryde kommer frem og får lov til at stå på komfuret i mange timer ved svageste blus og udsende rare dufte, mens man selv har fred og ro til at foretage sig andre ting, lave dessert, dække bord, finde et par gode flasker vin frem og tænde stearinlysene, - ja, så er der dømt hygge. Glemt er alle de forjagede måltider, de halvbløde pizzaer, de lidt for hurtigt tilberedte pastaretter, de umulige burgers, - nu skal vi have rigtig mad og sidde roligt ved bordet med familie og venner og snakke med hinanden. Og intet befordrer en samtale bedre end god vin og mad, der er tilberedt med kærlighed og omhu".

Et andet sted, i opskriften på "Fars Stroganoff": "Så åbner man ½ liter økologisk piskefløde og begynder at hælde den i gryden, mens man distræt kigger til den anden side. Et øjeblik efter opdager man til sin forbavselse at flødekartonen er tom, og så er alt i den skønneste orden. Så tilsætter man sine løg og sit bacon".

Velbekomme.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar