onsdag den 3. juli 2013

Åh disse minder

I dag brugte Susanne et par timer på at rydde op i et par kasser med en masse familiefotos og andre ting. Der er nu pakket en stor kuvert til hver af drengene med skolebilleder, julehilsner, avisudklip og forskellige små beskeder, skrevet med ubehjælpsom barnehånd. Ren hygge. Jeg så på fra sidelinjen og sørgede for, at ikke alt for meget blev smidt ud.

 
 
Udover billeder indeholder en af kasserne blandt andet min salige onkel Christians (1902-1973) søfartsbøger og orlogsbog. Dem forærede han mig, mens han stadig var i live. Der er også et billede af et af de første skibe, han var forhyret på samt et par billeder med skibsbesætninger. Han fik den første hyre den 1. maj 1926 på galeasen "Fremad" af Aarhus. De næste mange hyrer var på galeaser og skonnerter, men senere har han haft hyre på dampskibe, blandt andet fra rederiet J. Lauritzen. I 1926 sejlede han på Grønland med Kongelige Grønlandske Handels "Gustav Holm" - det skib, som under navnet "Grønland" og med Ejnar Mikkelsen som kaptajn, to år tidligere sejlede på Grønland, hvor Ejnar Mikkelsen grundlagde en koloni ved Scoresbysund.

 
 
På et eller andet tidspunkt tilfalder disse bøger Aarhus Søfarts Museum, men indtil videre har de det nu godt nok ved at bo hos mig.

Et af de billeder, der dukkede op, var dette med Kenneth og Mortens Lego-modeller. Egentlig ganske imponerende, og hvor brugte vi megen tid på at bygge Lego, da de var små.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar